• Cum Sa Alegi O Camera De Supraveghere Video, Protejata De Hacking

  Cum Sa Alegi O Camera De Supraveghere Video, Protejata De Hacking

  Exista doua tipuri principale  de camere de supraveghere care accepta Wi-Fi: camere traditionale IP (sau de retea) si camere moderne inteligente, cum ar fi Nest Cam si Amazon Cloud Cam. Cele mai multe dintre povestile infricosatoare care se gasesc pe internet, despre camerele nesigure, se refera la camerele IP. In teorie, nu exista nimic in neregula cu camerele IP. Acestea sunt doar camere de supraveghere video, care se conecteaza la retea, fie prin Wi-Fi, fie printr-o conexiune prin cablu Ethernet. Acestea ofera o interfata web pe care o poti utiliza pentru a vizualiza obiectivul. Camerele de supraveghere video  se pot conecta, de asemenea, la un recorder de retea sau un computer, permitandu-ti sa vizualizezi si sa inregistrezi toate aceste canale intr-un singur loc. Camerele pot avea un spatiu de stocare, dar, ca regula, sarcina sa este de a inregistra fluxuri video, daca se doreste acest lucru.

  In practica, multi oameni nu creeaza acces la aceste camere, lasandu-le configurate si utilizand numele de utilizator si parola implicite, apoi le conecteaza la internet. Aceasta inseamna ca oricine poate viziona canalul pur si simplu,  vizitand adresa IP a camerei. Exista chiar si motoare de cautare, cum ar fi  Shodan, concepute pentru a ajuta oamenii sa gaseasca aceste camere deschise si alte dispozitive vulnerabile pe internet, pecum si alte lucruri. Daca esti doar o persoana obisnuita in cautarea unor camere simple pentru monitorizarea video, ai nevoie doar de o camera IP. Asigura-te ca stii ce faci si ca ai stabilit corect camera de supraveghere video, astfel incat ceilalti sa nu te poata viziona.

  Camerele de supraveghere video inteligente

  Camerele de supraveghere video moderne, precum  Alphabet's Nest Cam (Alphabet este compania mama care detine Google),  Cloud Amazon  si  Arge de la Netgear, difera de camerele IP. Mai nou si companii consacrate in domeniul CCTV, cum ar fi Hikvision, ofera astfel de camere. Acestea sunt concepute ca dispozitive usor de utilizat pentru smartphone-uri. In loc sa fie oferita o interfata web nemaipomenita cu un nume de utilizator si o parola preconfigurata, trebuie sa utilizezi un sistem de contabilitate online pentru astfel de camere. Transmisiunile live si inregistrarile video inregistrate, vor fi disponibile prin intermediul acestor conturi online. Uneori, pentru o securitate suplimentara,  poti configura autentificarea in doi factori, ceea ce inseamna ca niciun atacator care stie parola contului tau, nu va putea sa vada prin camerele tale.

  Cu alte cuvinte, nu trebuie sa te ocupi de setarile complexe de configurare. Pur si simplu porneste  camera de supraveghere video, creeaza-ti un cont online si apoi conecteaza camera la contul tau. Atata timp cat alegi o parola puternica si, in mod ideal, configurand autentificarea in doi factori, atacatorii nu vor avea ocazia de a avea acces rapid.

  Camerele de supraveghere ieftine

   

  Indiferent de camera inteligenta pe care o alegi, aceasta va incarca un flux video sau clipuri video pe un server. Este important sa ai incredere in producator. De exemplu, Nest apartine lui Alphabet, care detine si Google. Poti avea incredere in Nest in masura in care ai incredere in Google. Alte companii mari, cum ar fi Amazon, Netgear si Honeywell, par, de asemenea, destul de fiabile. Aceste companii mari ar trebui sa ia in serios securitatea si sa faca o treaba buna in a-si proteja obiectivele. Increderea pe care o ai intr-o anumita companie, depinde de tine. 

   

  De exemplu, o camera de la o anumita companie poate fi potrivita pentru a observa exteriorul casei tale, dar este putin probabil sa doresti sa o plasezi in camera ta de zi. In acelasi timp, poti utiliza camera, fara sa o conectezi  la retea, ci doar sa inregistrezi fluxul video pe cardul microSD.Alte camere sunt chiar mai putin fiabile. In 2017, multi producatori chinezi de camere de supraveghere video au fost considerati vulnerabili la atac. De exemplu, unele dintre aceste camere contineau parole de backdoor codate greu, care permit atacatorilor sa vada feedurile live ale camerelor.

  Alegeti o camera de supraveghere cu autentificare cu doi factori

  Autentificarea cu doi factori este o caracteristica cheie de securitate pentru un cont al camerei inteligente de supraveghere video. Poti configura autentificarea cu doi factori pentru contul tau.  Din pacate, unele camere nu ofera aceasta caracteristica. Ca sa iti pastrezi private canalele video, cumpara o camera de supraveghere video inteligenta, si nu o camera IP, care necesita cunostinte de configurare. Utilizeaza o camera de supraveghere video de la un brand de incredere. Cand creezi un cont online pentru camera de supraveghere video, utilizeaza o parola puternica. Daca respecti toate aceste reguli, iti vei asigura un nivel ultra-ridicat de securitate.

  For More Information About comod.ro , Click Here

  Contact Us:

  Address: Str. Baba Novac 17, sector 3, Bucharest. 

  Telephone (between 10:00 - 18:00):

  031.425.29.60 - sales information

  0786.116.331 - technical information

  E-mail: contact@comod.ro 

   

   

   


 • Comments

  No comments yet

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Add comment

  Name / User name:

  E-mail (optional):

  Website (optional):

  Comment: